Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Κόμματα, εκλογές και... χαρακώματα!

Φίλοι της μπλογκόσφαιρας γειά σας!
Όπως είχαμε γράψει, χωρίς να διεκδικούμε τον τίτλο του πολιτικού αναλυτή ή του δημοσκόπου, οφείλουμε πριν ανοίξουν οι κάλπες να δώσουμε και το δικό μας στίγμα για τις εκλογές της Κυριακής.
Η (επισήμως) πολύ κοντή, προεκλογική περίοδος, έκλεισε χθες,
αφήνοντας στους περισσότερους από εμάς μια πικρή γεύση, αφού επρόκειτο για μια ανούσια, κίτρινη, τρομολάγνα προεκλογική περίοδο. Συνοψίζοντας είχαμε: Τον πάλαι ποτέ αποδιοπομπαίο.... Giorgos, να φτιάχνει Κίνημα για να ΠΑΜΕ, στις εκλογές, το... ΚΙΔΗΣΟ! 
Ύποπτη, για πολλούς κίνηση, που μάλλον εντάσσεται στο πλαίσο "αφαίμαξης ψήφων από τον..... κακό τΣΥΡΙΖΑ. Πάντως τόσο το... ΠΑΜΕ, όσο & το..... Κι(Ο)Δη.Σο, παραπέμπουν σε άλλες τάσεις!!! Τα νεοσυσταθέντα κόμμματα τύπου "Νέα Μέρα" του Χρ. Ζώη, Το "Σοσιαλιστικό Κόμμα" Τζουμάκα, η "Συμφωνία για την νέα Ελλάδα" Λοβέρδου κλπ, κλπ, έως & μειονοτικό κόμμα DEB (που ήταν πρώτο σε Ροδόπη και Ξάνθη στις ευρωκλογές), δεν εμφανίστηκαν στο εκλογικό σκηνικό, αφού είτε αφομοιώθηκαν, είτε εξαϋλώθηκαν εν τη γενέσει τους! 

Μόνο το ΠΟΤΑΜΙ, δεν το πήρε το ποτάμι & του Δήμαρχου Στυλίδας Απ.Γκλέτσου, η "Τελεία", το οποίο φιλοδοξεί να βάλει τελεία, στο ρουσφετολογικό παρελθόν των κομμάτων εξουσίας, έφτασαν μέχρι τις κάλπες! Μπράβο. τους... Και για το βράδυ τι προσμένουμε λοιπόν? Προσμένουμε μια αλλαγή, που οπωσδήποτε μας θυμίζει μιαν άλλην αλλαγή, που το μόνο που είχε αλλάξει ήταν η διάλυση της οικονομίας, της παιδείας και η διάβρωση του κοινωνικού ιστού της χώρας! Σήμερα, ο απόγονος εκείνου του Σωτήρα, φορτώνοντας τα πάντα στους πολιτικούς του αντιπάλους και απονέμοντας στον εαυτό του εύσημα για την πολιτική και τη στάση του, επανέρχεται για να μας ....(ξανα) σώσει!
Τι μας ετοιμάζει λοιπόν το αποψινό άνοιγμα της κάλπης σε σχέση με την τελευταία κοινοβουλευτική εκπροσώπηση? Ο κύρ Φώτης, είναι σίγουρα εκτός Βουλής & θα την ατενίζει από την πλατεία, εκτός κι αν έχουν και για εκείνον κανένα ακόμη γραφείο Προέδρου αποτυχόντος μνημονιακού αρχηγού στο κτίριο!
Ο Πάνος, ενώ ήταν σίγουρος συνδαιτημόνας του κυρ Φώτη στα καφενεία της πλατείας, ενδεχομένως, οριακότατα, να περάσει το κατώφλι των παλαιών ανακτόρων της πλατείας Συντάγματος.
Ομοίως & το Κίνημα, αφού ...ΠΑΜΕ δεν.... ΠΑΜΕ κάτι μπορεί να ...... συμβεί & να εκπροσωπηθεί την ύστατη στιγμή, αφού άλλωστε γιαυτό τον λόγο "φτιάχτηκε"!!!!
Giorgos & Πάνος θα κονταροκτυπηθούν στο κατώφλι του κτιρίου του Βαυαρού αρχιτέκτονα Φρειδερίκου φον Γκέρτνερ!
Τρίτο κόμμα η Χ.Α, όσο & να την εκτόπισαν, όσο και να την εξαφάνισαν προσπαθώντας να παραπλανήσουν το πόπολο με το ΠΟΤΑΜΙ και καλά ως..... τρίτο κόμμα! Τέταρτο όμως μπορεί & πολύ άνετα μάλιστα, αν το ΚΚΕ, δεν κάνει.... την έκπληξη!
Το ΠΑΣΟΚ.... πάει για αλλαγές, οι τελευταίες αλλαγές πριν την διάλυση, αφού εκείνες που από γεννήσεως του υποσχέθηκε, έμειναν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας αντί για την .... επάρατη Δεξιά..!!!
Η πρώτη θέση είναι αναντίρρητα του ΣΥΡΙΖΑ, που πασχίζει για την αυτοδυναμία, την οποία, μάλλον την έχει, αν σκεφτούμε το κάζο της Ν.Δ το 2009 με την διαφορά στις 10 μονάδες από το ΠΑΣΟΚ, των.... κηπουρών!
Αγωνία λοιπόν στα επιτελεία, για τον αριθμό των κομμάτων που θα... Βο(υ)λευτούν, γιατί η επόμενη μέρα θα έχει πολλές καμπάνες & κουδουνίσματα για πολλούς & μάλιστα σημερινούς ...... Αρχηγούς!
Ευχόμαστε λοιπόν Καλό βόλι, υπεύθυνο, ευθύβολο και με προοπτική, το μέλλον των παιδιών & του τόπου μας!

Με θαλασσινούς χαιρετισμούς,
Exantas

Δεν υπάρχουν σχόλια: